0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Android Telefon Pili Koruma Yolları  (Okunma Sayısı: 749 Kere Okundu.)
« : Kasım 17, 2013, 01:24:35 ÖÖ »

mnıl
*
Üye No : 52532
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 632
Mesaj Sayısı : 3 595
Karizma = 8097


Açıklama; Bildiğiniz gibi Android kullanıcılarının en çok şikayet ettiği şeylerden biride çabuk biten şarjdır.
 
 
 
 Tam şarj edin
"Pilinizi tam olarak şarj edip tam olarak boşaltmazsanız, kapasitesini  unutur." Pil hafızası, bir efsane değil, gerçek ancak nikel piller için  geçerli. Lityum iyon pillere ise biraz daha farklı davranmanız  gerekiyor. Lityum pilleri her fırsatta tam anlamıyla şarj etmeniz  yerinde olacaktır. Lityum iyon pilden en fazlasını almak için pil  seviyesini yüzde 50'nin üzerinde tutmalısınız. Yüzde 100'den yüzde 0'a  düşürmek pilinize herhangi bir fayda sağlamayacağı gibi bunu sıkça  tekrarlarsanız ona zarar da verebilirsiniz.
 
 Serin tutun
Lityum iyon pillerin kötü şarj alışkanlıklarından daha da kötü bir  düşmanı var: ısı. Piliniz ısındığında, onu ister kullanın, ister  kullanmayın, ömrü normalden çok daha çabuk tükenecektir. Ortalama 0  santigrat derecede yılda ömrünün yüzde 6'sını tüketen lityum iyon  piller, 25 derecede yüzde 20'sini, 40 derecede ise yüzde 35'ini feda  edecektir.
Tabi ki telefonunuzu buzdolabında saklayın demiyoruz, ancak onu örneğin sıcak bir otomobilin içinde uzun süre bırakmayın.
 
 Kablosuz şarj etmeyin
 
Kablosuz  şarj çok rahat da olsa bazı dezavantajları da var. Bugünkü kablosuz  şarj cihazları, ısınmak gibi bir özelliğe sahipler. Bu ısı, pilinizi de  ısıtacağından onun ömrünü olumsuz etkiler. Özellikle sıcaklığı yüksek  yerlerde telefonunuzu standart adaptörünüzle şarj etmeniz, onun pil ömrü  için daha iyi olacaktır.
 
 Sıfıra düşmeyin
Cihazınızı kullanmak, pil ömrünün azalmasına yol açar ve bunu  engellemenizin bir yolu yok. Ancak onu uzun süre kullanmamayı ve  kaldırmayı düşünüyorsanız, bunu pilinizi tamamen bitirdikten sonra  yapmayın: Pilinizi en az yüzde 40 doldurun. Lityum iyon piller, her ay  yüzde 5-10 şarj tüketirler ve tam olarak yüzde 0'a düştüklerinde  kararsız hale gelebilirler. Bu ise şarj edilmelerini zorlaştırabilir ve  hatta şarj edilmelerini tehlikeli bir hale getirebilir. Piliniz tam  anlamıyla "dibe vurduğunda", patlamayı önlemek üzere üzerindeki devreler  yoluyla kendi kendini tamamen kapatabilir.
 
Alıntı

İKİ KODA HÜKMEDEMİYORSAN EMEKLİ KUYRUĞUNA GİR



1-0




Simsiyah kaderimin Bembeyaz umudusun.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Android Telefon Pili Koruma Yolları
« Posted on: Nisan 29, 2024, 08:54:48 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Android Telefon Pili Koruma Yolları e-book, Android Telefon Pili Koruma Yolları programı, Android Telefon Pili Koruma Yolları oyunları, Android Telefon Pili Koruma Yolları e-kitap, Android Telefon Pili Koruma Yolları download, Android Telefon Pili Koruma Yolları hikayeleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları resimleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları haberleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları yükle, Android Telefon Pili Koruma Yolları videosu, Android Telefon Pili Koruma Yolları şarkı sözleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları msn, Android Telefon Pili Koruma Yolları hileleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları scripti, Android Telefon Pili Koruma Yolları filmi, Android Telefon Pili Koruma Yolları ödevleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları yemek tarifleri, Android Telefon Pili Koruma Yolları driverları, Android Telefon Pili Koruma Yolları smf, Android Telefon Pili Koruma Yolları gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Parayı Koruma Ve Arttırma Yolları
Helal ve Haramlar
FeMoX 3 1981 Son Mesaj Mart 31, 2010, 05:29:16 ÖS
Gönderen : cadı_kız
Android Yüklü Akıllı Telefon
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
By.CeZa 3 1943 Son Mesaj Şubat 28, 2014, 01:36:18 ÖÖ
Gönderen : alicaner01
Philips’den Kapaklı Android Telefon
Cep Telefonu Tanıtım
sanane_61 0 2187 Son Mesaj Eylül 27, 2013, 04:04:55 ÖS
Gönderen : sanane_61
82 Dolara Android Telefon
Cep Telefonu Tanıtım
sanane_61 0 849 Son Mesaj Ekim 31, 2013, 06:43:20 ÖS
Gönderen : sanane_61
Nokia'dan Android Telefon
Nokia
sanane_61 0 839 Son Mesaj Şubat 25, 2014, 06:37:01 ÖS
Gönderen : sanane_61


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular