0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor  (Okunma Sayısı: 712 Kere Okundu.)
« : Şubat 12, 2010, 04:34:50 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 567
Karizma = 60064


Ağız içi enfeksiyonları, çocuklarda sık karşılaşılan bir sağlık sorunu olarak biliniyor. Yenidoğan döneminden itibaren çocukluk çağının her döneminde karşımıza çıkabiliyor. Özellikle küçük bebekler, ağız içi enfeksiyonuna yakalandıkları zaman emmekte güçlük çekebiliyorlar.

Ağız içi enfeksiyonlar, ağız sağlığını bozduğundan, çocuğun beslenmesini önemli ölçüde etkileyebiliyor. Lokal bir enfeksiyon olmakla birlikte, iyi tedavi edilmediğinde veya bağışıklık sistemi bozuk çocuklarda ciddi sonuçlar doğurabilen ağız içi enfeksiyonlara, mantarlar, virüsler veya bakteriler neden oluyor.

Yenidoğan döneminde en sık görülen ağız içi enfeksiyon nedeni ise mantarlardan kaynaklanıyor. Mantarların etken olduğu ağız içi enfeksiyonları, genellikle bağışıklık sistemi baskılanmış veya sık antibiyotik kullanımı olan çocuklarda görülüyor. VKV Amerikan Hastanesi Pediatri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ayla Kamburoğlu Göksel, çocuklarda sık görülen ağız içi enfeksiyonlarını şöyle sıralıyor:

Pamukçuk (Moniliazis):
Yenidoğan döneminde en sık görülen ve Candida Albicans mantarının neden olduğu bir enfeksiyondur. Bebeğin damak, yanak iç yüzeyi ve dili üzerinde, beyaz lezyonlar şeklinde kendini gösteriyor. Hastalık, bebeğin iyi emememesine neden oluyor. Fark edildiğinde, zaman geçirmeden doktora danışılarak, önerilen şekilde bikarbonatlı su ile ağız içi temizliği yapılmalı ve uygun antibiyotikli damlalar kullanılmalı. Pamukçuk olan bebek, eğer anne memesini emiyorsa, annenin memesinin de uygun şekilde temizlenmesi; biberon veya emzik kullanılıyorsa, sterilizasyonunun yapılması öneriliyor.

Tekrarlayan aftöz stomatit:
Ağız içinde gerçekleşen lokal bir travma, stres veya bazı vitamin ve minerallerin (demir, folat, çinko, B12 vitamini) eksik olduğu durumlarda, ağız içinde tekrarlayan yaralar şeklinde ortaya çıkabiliyor. Bunların dışında bazı sistemik hastalıklar, örneğin bazı bağırsak hastalıkları ve romatolojik kan hastalıkları da ağız içinde tekrarlayan yaralara neden olabiliyor.

Tüm bu durumlarda tedavi, etkene yönelik yapılınca faydalı oluyor. Ağız içinin bakteri etkenli enfeksiyonlarında en sık rastlanan neden, diş veya diş etinden kaynaklanan enfeksiyonlar oluyor. Ağız sağlığının korunabilmesi için dişlerin sağlıklı ve mutlaka bakımlı olması gerekiyor. Diş veya diş etlerinden kaynaklanan bir apse, uygun antibiyotik ile doğru şekilde tedavi edilebiliyor.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor
« Posted on: Mart 28, 2024, 08:27:44 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor e-book, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor programı, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor oyunları, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor e-kitap, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor download, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor hikayeleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor resimleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor haberleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor yükle, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor videosu, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor şarkı sözleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor msn, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor hileleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor scripti, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor filmi, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor ödevleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor yemek tarifleri, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor driverları, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor smf, Ağız Içi Enfeksiyonlar Beslenmeyi Etkiliyor gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular