0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’  (Okunma Sayısı: 755 Kere Okundu.)
« : Haziran 06, 2009, 05:25:23 ÖS »
Avatar Yok

By.CeZa
*
Üye No : 293
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 12191
Mesaj Sayısı : 28 687
Karizma = 11179


DTP'li Buldan teröristlere ‘gerilla’ dedi, asker annelerine öğüt verdi

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada PKK'lı teröristlerden ‘gerilla’ diye söz etti, teröristbaşı Abdullah Öcalman'a ‘sayın’ dedi ve asker annelerine de “Çocuklarınızın kapınıza gelen cenazelerinin hesabını sorun” diye öğüt verdi. Pervin Buldan, “Ben çocuğumu askere gönderdim, neden benim çocuğumun tabutu geldi diye sorun. Ama siz kapınıza gelen tabutlar karşısında ‘Bir evladım daha olsa bu vatana feda ederim’ dediğiniz sürece bu savaş bitmez” dedi.
Iğdır'da Vali Konağı yolu üzerindeki İnci Düğün Salonu'nda yapılan DTP il kongresine Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Belediye Başkanı DTP’li Mehmet Nuri Güneş, İl Başkanı Ahmet Barbaros, Doğubayazıt Belediye Başkanı DTP'li Canan Korkmaz ve partililer katıldı. İl Başkanı Ahmet Barbaros ile Salih Tikiz'in aday olduğu kongrede çatışmalarda ölen teröristler için saygı duruşunda bulunuldu.
Kongrede konuşan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, “Kürt sorunu bu ülkenin en büyük sorunudur mutlaka çözülmesi gerekir” dediği halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda sessiz kaldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorununa ilişkin görüşlerini sadece yurt dışı gezilerinde dile getirdiğini belirten Buldan, “Yurt dışına giderken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere bundan bahsediyor. Ama ülkeye geldiği zaman Cumhurbaşkanı her şeyi unutuyor” dedi.
Bu konuda susan Başbakan Erdoğan'ın iki gün önce DTP'nin PKK'ya terör örgütü demedikten sonra asla görüşmeyeceğini söylediğini hatırlatan Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi burada hem sayın Cumhurbaşkanı'na hem Başbakan'a hem de askeriyeye bir bütün olarak bu ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyoruz; PKK'sız bir çözüm asla kabul edilemez. Siz bu gerçeği kabul etmek zorundasınız. Bu halkın iradesini kabul etmek zorundasınız. Bu halk kendisine irade olarak sayın Abdullah Öcalan’ı belirlemiştir. Bu ülkede kanın durmasını istiyorsanız. İmralı'’yı özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum, İmralı’yı muhatap almak zorundasınız.”
Pervin Buldan, PKK ve Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar arasında sürdürdüğü konuşmasında, asker annelerine nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin şu öğütleri verdi:
“Bu savaşın bitmesini istiyorsanız, kapınıza gelen çocuklarınızın cenazelerinin hesabını sorun. ‘Ben çocuğumu askere gönderdim, neden benim çocuğumun tabutu geldi?’ diye sorun. Ama siz kapınıza gelen tabutlar karşısında, ‘Bir evladım daha olsa bu vatana feda ederim’ dediğiniz sürece bu savaş bitmez. Çocuklarınızın ölümüne karşı çıkın. Özellikle asker annelerinin bu sürece katkı sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Umut ediyorum ki, 15 Temmuz'a kadar PKK’nın yapmış olduğu ateşkes süreci yanıt bulur.”
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’
« Posted on: Nisan 17, 2024, 02:17:21 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ e-book, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ programı, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ oyunları, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ e-kitap, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ download, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ hikayeleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ resimleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ haberleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ yükle, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ videosu, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ şarkı sözleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ msn, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ hileleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ scripti, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ filmi, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ ödevleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ yemek tarifleri, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ driverları, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ smf, ‘ Evladım Vatana Feda Demeyin ’ gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Hemen ‘alo’ Demeyin!
Güncel Sorunlar & Hayat
Furkan 6 2537 Son Mesaj Kasım 30, 2011, 04:07:06 ÖS
Gönderen : elze


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular