0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr)  (Okunma Sayısı: 799 Kere Okundu.)
« : Şubat 07, 2013, 10:20:54 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


1. Üçüncü Üç Aylık Dönem

Yeni Bir Üç Ay
Bu döneme hoş geldiniz. Sizde, başta fiziksel değişiklikler olmak üzere bir çok değişiklikler, dışarıdan kolaylıkla anlaşılabilir bir hale geldi artık.

2. Sizdeki Değişiklikler
a) Kilo Artışı
Kilo artışı bu dönemde iyice belli olmuştur. Yuvarlak karnınız ile gurur duymalısınız, bu sizin bebeğinizin büyümekte ve gelişmekte olduğunun göstergesidir. Kilo almanız son aya kadar yaklaşık haftada 400-500 gr.’lık bir hız ile devam edecek. Son ayda ise 500 gr. ile 1 kilo arasında artacak.

b) Göğüslerde Büyüme
Göğüsler gözle görülür bir şekilde büyümüştür. Süt üretmek için hazırlıklar devam etmektedir. Bazen hassasiyet artmış olabilir. Bu durumlarda uygun bir sütyen sizi rahatlatacak en önemli çözümdür.

c) Uykudaki Değişmeler
Uyku için uygun pozisyon bulmak sizin için çok zorlaşmış olabilir bu dönemde. Sırt üstü yatmaktan kaçınmalısınız. Yan yatmak en uygun pozisyondur. Büyük bir tane veya çok sayıdaki küçük yastıklar ile göğüs, karın ve iki bacağınızın arasına destek yapınız. Uterusun (rahim) idrar kesesi üzerine artan baskısı yüzünden daha fazla idrara çıkma ihtiyacı doğar, geceleri daha sık olarak uyanacaksınız bu dönemde.
Son üç ay içerisinde doktor ziyaretleriniz de artacaktır. Doktorunuz, hamileliğinizin gelişimi ile ilgili olarak sizi bu dönemde daha detaylı takip edecektir.

3. Doktorunuz Size
a) Şeker, Protein Testi
Her ziyarette doktorunuz idrarınızdaki protein ve şeker oranlarını kontrol eder. Bazı gebelerde, gebelik süresince ortaya çıkan diabet (şeker hastalığı) görülebilir. Ayrıca idrarda görülecek bazı protein yapısındaki maddeler, gebeliğin ilerideki dönemlerinde ortaya çıkabilecek sorunların öncüsüdür.

b) Kan Basıncı (Tansiyon)
Hamilelik boyunca doktorunuz her ziyaretinizde sizin kan basıncınızı (tansiyon) ölçecektir ve gebeliğiniz boyunca da bunu sürdürecektir. Bazı gebelerde ortaya çıkabilecek yüksek tansiyon önemli bir hastalıktır ve bazı istenmeyen durumlara (komplikasyonlara) neden olabilir. Bu nedenle tansiyon takibi çok önemlidir.

c) Ultrasound
Bu 3 ayın sonlarına doğru hekiminiz, bebeğinizin gelişimini, boyunu ve kilosunu değerlendirmek amacı ile size ultrasound yapacaktır. Bu yöntem zararsız bir yöntemdir. Kulağımızın duyamayacağı şiddetteki ses dalgaları karın içlerine doğru gönderilir, yansımaları bilgisayarlar ile değerlendirilip bir ekranda gösterilir.

d) Rhogram Aşısı (Anti D Aşısı, Anti Rh Aşısı)
Rhogam aşısı, Rh negatif kana sahip anne adaylarına uygulanır.

e) Streptokok Testi
Streptokok testi, bir çok batılı ülkede yaygın olarak uygulanmaktadır. 35-37 gebelik haftaları arasında bu test yapılır.

5. Bebeğiniz Ne Kadar?
Bu dönemin sonunda bebeğin kilosu 3.5 kg. ve boyu 53 cm.’e ulaşır.
32. haftada bebeğinizin yüzü yeni doğmuş bir bebeğinki kadar pürüzsüzdür. Bu dönemde bebek yağlanmaya devam eder. Ancak bebeğiniz o anda doğsa yaşama şansı çok az olurdu, bebek daha dış ortamda yaşamaya hazır değildir. Bebeğe özel bakım erken doğumlarda gerekir. 36. haftada bebeğin başı pelvise (kasık) iner. Bu dönemin sonunda bebeğin başı hala pelvistedir. Bağışıklık sistemi henüz tam gelişmediği için plasentadan antikor (koruyucu moleküller) almaya devam eder. Vücudunu kaplayan tüy (lunago) tabakası yok olur. Vücudu krem kıvamında beyaz yağlı (vernix caseosa) madde ile kaplıdır bu da bebeğin derisini amnion (bebeğin yaşadığı kese içindeki sıvı) sıvısından korur. Bebeğin ilk dışkısı bağırsaklarında koyu yeşil olarak bulunur. Su kesesi patladığında buna dikkat etmelisiniz. Bu yeşil dışkının, bu sıvıya karışması, bebeğin, anne karnında zorlandığının bir belirtisi olabilir.
6. Ne Sorunlar Yaşanabilir?

Doğum sancıları ve doğum korkusu.
Doğum sancıları ve doğum konusunda meraklanmanız, acaba ben yapabilecek miyim ? gibi soruları kendinize sormanız olasıdır. Unutmayın ki binlerce yıldır bu olay gerçekleşmektedir. İnsan vücudu böyle bir olayı tek başına yapabilecek ve komplikasyonsuz (istenmeyen olaylar olmaksızın) olarak tamalayabilecek yapıdadır. Doğumdan önce (prenatal) dönemde bu konularda dersler veren kurslar sayesinde endişeleriniz büyük ölçüde giderilebilir. Ağrısız uterus kasılmaları düzensiz olarak gerçekleşebilir bu bebeğin doğuma hazırlandığının işaretidir. Ancak saatte 4 veya fazla kasılma olursa doktora başvurun.

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr)
« Posted on: Nisan 25, 2024, 05:44:12 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) e-book, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) programı, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) oyunları, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) e-kitap, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) download, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) hikayeleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) resimleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) haberleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) yükle, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) videosu, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) şarkı sözleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) msn, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) hileleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) scripti, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) filmi, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) ödevleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) yemek tarifleri, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) driverları, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) smf, 3. Üçüncü Üç Ay (üçüncü Trimestr) gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Sultan Üçüncü Mehmed
Kim, Kimdir ?
mEkansIz_qEnc 7 1768 Son Mesaj Temmuz 07, 2008, 06:16:43 ÖS
Gönderen : ebru_cq
Sultan Üçüncü Osman
Kim, Kimdir ?
xxRuzqaRxx 4 1313 Son Mesaj Temmuz 07, 2008, 06:17:14 ÖS
Gönderen : ebru_cq
Sultan Üçüncü Ahmed
Kim, Kimdir ?
xxRuzqaRxx 3 1026 Son Mesaj Temmuz 07, 2008, 06:15:12 ÖS
Gönderen : ebru_cq
Sultan Üçüncü Murad
Kim, Kimdir ?
xxRuzqaRxx 4 1194 Son Mesaj Temmuz 07, 2008, 06:30:32 ÖS
Gönderen : ebru_cq
Sultan Üçüncü Selim
Kim, Kimdir ?
xxRuzqaRxx 4 1356 Son Mesaj Temmuz 07, 2008, 06:35:28 ÖS
Gönderen : ebru_cq


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular