0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar  (Okunma Sayısı: 962 Kere Okundu.)
« : Ocak 06, 2015, 04:47:48 ÖS »
Avatar Yok

-minel-
*
Üye No : 139378
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2459
Mesaj Sayısı : 4 725
Karizma = 5046


2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler ve Uygulamalar




Yeni yılda Twitter'a hangi özellikler eklenecek? Hangi uygulamalar hayata geçirilecek? İşte Twitter'ın 2015 planları...

Twitter'ın Kasım ayında düzenlediği Finansal Analist Günü'nde, Dick Costolo ve diğer yönetim kurulu üyeleri, platformun gelecekte yürürlüğe girecek uygulamaları hakkında bazı bilgiler verdi.

284 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter'ın içerikleri, kullanıcı olarak giriş yapmayan aylık 500 milyon kişiye daha çeşitli yollarla (web üzerinden, televizyon yoluyla vb.) ulaşıyor. Bu da Twitter'ın aslında ne kadar geniş bir kitleye ulaştığını gözler önüne seriyor. Fakat platforma sadece 284 milyon kişinin düzenli olarak erişimi, aslında Twitter için büyük bir problem. Yönetim kurulu, Twitter kullanıcısı olmayan, fakat platforma çeşitli yollarla ulaşan kişileri de bünyesine katmak için çeşitli kararlar aldı. İşte Twitter'da yakın bir zamanda uygulamaya konması beklenen özellikler.





1. Anlık Zaman Tüneli

Twitter'a üye olan yeni kullanıcıların anasayfa akışı neredeyse bomboştur. Anasayfalarının tweetlerle dolması için, diğer kullanıcıları takip etmeleri gerekir. Bu da yeni kullanıcılar için Twitter işleyişini özümsemek adına sorun teşkil eder. Bu sorunu çözmek için Anlık Zaman Tüneli ile yeni kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir ana sayfa akışı sunularak, kullanıcıların bir an önce Twitter dünyası ile bütünleşmeleri sağlanacak. Twitter CEO'su Dick Costolo bu konu hakkında şöyle diyor; "İnanıyoruz ki herkes Twitter'a gelebilmeli ve bir an önce o dünyanın içine daldığını hissetmelidir."

2. Zaman Tüneli Öne Çıkanlar

Twitter'ın kullanıcılar açısından en büyük zorluğu, bilgi alışverişinin hızına yetişememektir. En tecrübeli kullanıcılar dahi, haber akışını takip edemediklerinden yakınırlar. Bilgi akışından geri kalmak istemeyen Twitter kullanıcıları için, bundan böyle kişiselleştirilmiş haberler öne çıkarılacak. Platformdan çıkış yapan kullanıcılar, geri döndüklerinde kendileri için kişiselleştirilmiş bir haber akışı ile karşılaşacaklar. "While you were away" özelliği ile kullanıcılar, Twitter'a giriş yaptıkları anda kaçırdıkları tüm ilgili haberleri görebilecekler. Twitter bu uygulama ile kullanıcılarının bilgi akışına daha iyi adapte olmalarını hedefliyor. Bu yeni haber akışı algoritması, geçtiğimiz günlerde birçok mobil cihaz kullanıcısına sunulmaya başlandı.





3. Daha İyi Direkt Mesajlar (DM)

Dick Costolo, Twitter'ın direk mesaj uygulamasına önemli fonksiyonlar ekleyerek, bu alanı geliştireceklerini belirtti. Kullanıcılar tweetleri mesaj ile arkadaşlarına göndererek, içeriği zenginleştirilmiş konuşmalar yapabilecekler.

4. Video Paylaşım ve Düzenleme

Tüketici videolarına geçiş hazırlığında olan Twitter, gerçek zamanlı video paylaşma ve düzenleme özelliklerini kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Bu konuda heyecanlı olduklarını belirten Costolo; yerel, ulusal ve küresel haberlerin kullanıcılar tarafından tüm dünyaya yayına sunulmasının çok önemli bir fırsat olacağını dile getiriyor.

5. Haber Alarmları

Bugüne dek çeşitli flaş haber bildirimlerinin kullanıcılara ulaştığı platform, bu haberleri daha yakın terimlerle eşleştirerek bu haberlerin kullanıcılara daha fazla ulaşmasını hedefliyor. Böylelikle kullanıcılar, kaçırmamaları gereken önemli haberleri daha rahat takip edebilecekler.





6. Daha Fazla Uygulama

Facebook'un kendi platformundan bağımsız olarak kullanıma sunduğu Messenger ve satın aldığı WhatsApp uygulamalarına benzer bir şekilde, Twitter da aynı yolu izleyerek çeşitli uygulamalar geliştirmeye hazırlanıyor. Vine uygulaması ile büyük bir çıkış yakalayan Twitter, kendi platformu dışındaki uygulamalarıyla da oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Geliştirilen direkt mesaj uygulaması istenen başarıya ulaşırsa, Facebook'a benzer bir şekilde mesajlaşma uygulamasını kullanıma sunması öngörülüyor. Twitter'ın ürün yönetiminden sorumlu Kevin Weil, kullanıcıların uygulamalar hakkındaki görüşlerinden yola çıkarak, onların sevecekleri uygulamalar geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.


Artık Twitter'da; Vine videoları, GIF'ler, çoklu fotoğraflar paylaşılabiliyor, fotoğraflara kişiler etiketlenebiliyor, tweetlerde emojiler kullanılabiliyor. Aynı zamanda hem video hem de ses kayıtları tweetlenebiliyor. Profillerin daha fazla kişiselleştirilebilir hale getirildiği Twitter'da görünen o ki, 2015 yılı yepyeni özellik ve uygulamalarla Twitter kullanıcıları için epey renkli olacak.

KAYNAK TWITTER BLOG ALLTWITTER
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar
« Posted on: Nisan 20, 2024, 02:51:05 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar e-book, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar programı, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar oyunları, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar e-kitap, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar download, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar hikayeleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar resimleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar haberleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar yükle, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar videosu, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar şarkı sözleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar msn, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar hileleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar scripti, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar filmi, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar ödevleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar yemek tarifleri, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar driverları, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar smf, 2015 Yılında Twitter'a Gelecek Yeni Özellikler Ve Uygulamalar gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
2020 Yılında 20 Tb’lık Diskler Gelecek
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
sanane_61 0 552 Son Mesaj Ekim 29, 2013, 02:24:14 ÖÖ
Gönderen : sanane_61
Twitter’da 2014 Yılında Öne Çıkanlar
Network ve İnternet
-minel- 0 796 Son Mesaj Aralık 10, 2014, 02:42:19 ÖS
Gönderen : -minel-
2015 Yılında Sağlık Bakanlığı'na Kaç Sağlık Personeli Alınacak?
Genel Konular
imge34 0 5706 Son Mesaj Ocak 03, 2015, 05:54:27 ÖS
Gönderen : imge34
2015 Yılında Tasarlanmış 17 Harika Ürün
İcatlar
-Trinity- 1 1975 Son Mesaj Ekim 20, 2015, 08:40:58 ÖÖ
Gönderen : FLORİS
2015 Yılında Cinayet Işlenmeyen Tek Il
Güncel Haberler
-Trinity- 1 629 Son Mesaj Şubat 02, 2016, 03:57:44 ÖS
Gönderen : S.e.s


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular