0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 2011 Ilkbahar & Yaz  (Okunma Sayısı: 599 Kere Okundu.)
« : Haziran 20, 2011, 10:48:04 ÖS »
Avatar Yok

janshue
*
Üye No : 153
Yaş : 34
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 37
Mesaj Sayısı : 1 341
Karizma = 132


2011 İLKBAHAR & YAZ
ANA KONSEPT:
Paylaşmak, BİZ önemli Bireysellik değil toplumsallık önemli. Yüzeysel yarışların sonu Ortaklık ve iş birliği ana ruh.
( Artistic Collectives) Modayı destekleyen tüm sektörler işbirliği içinde. Reklamcı, tasarımcı, modacı birleşip yeni bir sinerji oluşturmakta. Çevre çok önemli Doğala yönelip kimyasallardan kaçma, çevre duyarlılığı bütün şirketler için ana fikir hale gelmekte. Farklı düşünen firmalar yok olmaya mahkûm. Buna alışveriş merkezleri de dâhil.(Bio design) Şiirsel yumuşak görüntüler dekorasyonda da ön planda. Deneyimler paylaşılıyor. Usta çırak ilişkisi tekrar önem kazanmakta Louis Vuitton, Hermes butiklerinde ve firmalarında el sanatçılarını davet edip ürünlerin aşama aşama yapılışlarını müşterilerin önünde gerçekleştirmekte. Bir çanta nasıl yapılır sloganıyla CHANEL, Le sage adlı küçük bir işleme atölyesini satın alıp şirketine katarak bambaşka bir enerji paralelinde satışı yakaladı. Dünyada Çinin buldozer gibi gelişine karşılık Türk el sanatlarına yönelme başladı. Nicelik değil nitelik önemli sloganını kullanıyorlar. Yeni seçkinlik 3 ayrı konuyu bir araya getiriyor.
1-   Paylaşım 2- Çevre 3- Usta-Çırak. Küçük mutluluklar çok önemli. Bunu fark eden Moschino tasarımlarının yanı sıra firma içinde halka açık yoga pozitif olma sanatı gülmeyi öğrenme kursları veriyor.

TRENDLER
1- DAİLY INTIMACIES: (Günlük Kişisellik & Sırlar)
Günlük yaşam (ev ve iç yaşam) ışıklı ekolojik oksijenin bol olduğu yalın sade ev içi yaşamın ve ev dışı yaşamın aynı yumuşaklık ve şiirsellikte yorumlanışı.
RENKLER: Taze ve aydınlık renkler. Beyaz doğal renkler, flöresan tonlar, klorofil yeşili, gül pembe, mandalina turuncu, nefti, gri, antrasit, kırsal Avrupa bahçesi renkleri kat kat kullanıldığında altta temel renk üstte saydam kullanılarak iki renk uyumu yakalanılıyor. Yeşil tonları mavi, beyaz, gri bir arada kullanılmış. Just Cavalli ve Dolce & Gabbana kışta da yazda da aynı tarzı kullanmış.
KUMAŞLAR: Özellikle Pradanın çalıştığı naylon, naylon polyester, ipek, selofan, plastik ve geri dönüşümlü malzemelerden yapılmış sentetik yünlerde sulu boya etkili görüntüler origami sanatı ve mendil katlama sanatından esinlenen kumaşlar var.
KADIN: Blazer ve trençkot çok moda. Fakat astarı emprime Organze, naylon, selofan küçücük mendil gibi katlanan giysiler küçülüp mendil boyuna gelerek bavulun içine yerleşiyor.  Yakalar yıkanmış beyazlatılmış etkide ipek polyesterler ve sire satenler var. kat kat çalışılmış. Papercut denilen çocuksu şiirsel çiçekli kesimler var. Şort tayyörler hızla hayatımıza girmekte. Patch Work ve saç örgüsü gibi şeritler, Sonia Rykiel tarafından yapılmış ve Galliano bu şekilde kat kat giysiler çalışmış.
 Dantel iç çamaşırları dış iç giyim olarak kullanılmakta. Dantel brodeler. Mobilya ve mimaride de dantel ve iç çamaşırı etkisi görülmekte. Bambu elyaftan jarse tipi kumaşlar dünyaca ünlü Liberty firmasının çalıştığı küçük çiçekler tarzında baskılar hâkim. Kadında bebek şortları moda Chambre denim var. Gömlekler bol ve uzun erkek gömleği tarzında. Japone kesim söz konusu Kareli yamalar çizgiler söz konusu, renkler güneşte açılmış gibi.
AKSESUARLAR: Kadınsı lolita tarzı kutu mendil formunda Martel Marcianonun çalıştığı tarz çantalar var. Ten rengi deriler hâkim. Dantel kolyeler, pembe yeşil tonlarında balerin ayakkabılar. Liberty firması 130. yılında Nike ve Adidasla iş birliği yapıyor. Küçük çiçekli emprime çanta, kemer ve ayakkabılar da görülmekte.
ERKEK: Yalın vücuda oturan, mono peto blazer ceketler, yün keten karışımı, üzerlerine parlak selofandan kırışık esprisi atılmış hafızalı kumaşlar. Levis pantolonlarda küçük brodeli çizgiler görülmekte aynı zamanda Levis capriler, bermuda şortlar şort üzerine beyaz gömlekler. Çamaşır suyuyla ağartılmış ve ıslatılmış gibi ince polar kapüşonlu bermuda ve blazerler var. Adidas da bu şekilde çalışmış. Erkekte kumaşlarında sulu boya renk geçişleri var.
ERKEK DENİM: 80 li yılların George Michael pantolonları, ağartılmış Prince tarzı vintage 80 lerin kesiminde jeanler moda. Jeanlarda Chambre görüntüsü (beyazlatılmış emaye görüntüsü)  erkek gömleklerinde de çalışılmış. Viskoz temelli denimler hafif gramajlarda çalışılmış, Scotch & Soda firmasının ince hafif denimleri gibi.
KADIN DENİM: Chambre tarzı, ceketler dâhil olmak üzere kullanılmış. Marc Jacobs ve Dries van Noten kabarmış süt görüntüsünde Jeanlar kullanmış. Aynı şekilde, şort, sırt çantası, ayakkabı çalışılmış. Just Cavalli çok kullanılmış havada eskimiş görüntüdeki denimi moda ediyor. Yamalı denimler ve denimin ikinci hayatı sloganıyla yola çıkarak eski Jeanları bir araya getirip yeni Jean modası yaratılmış. Jeanlarda işlemeler APC makinelerle yine Liberty tarafından çalışılmış. Bu şekilde yapılan çantalar da var.
MAKYAJ VE SAÇ: Göz çevresinde sarı pembe romantik pastel tonlarda haleler. Saçlarda hafif yeşil ışıklı haleler,  sütle beyazlatılmış gibi tırnaklar.

2-TRES REFİNED:(Rafine boyut oryantalizm, şık, pahalı, elegan)
İlham kaynağı ülkeler; Hindistan, Mısır, Suriye, Türkiye, Fas, Ürdün Dönem olarak 1940 lar.
RENKLER: Beyaz altın, mor, mercan, mint yeşili, normal yeşil, antrasit, hepsi lurex pırıltılı bir özelliğe sahip. Akaju rengi, nefti, ametist moru, Yeni Cami ve Ayasofya içindeki renkler. Gece için pembe, yeşim taşı yeşili, ametist moru, yine metalik etkilerle kullanılmakta.
KADIN: Parlak satenler, devore kumaşlar, parlak koton ve ipekten 80 lerde YSL çalıştığı gibi huni pantolonlar, kelebek kollu bluzlar, yine aynı tarzda pantolonlarla birlikte kullanılıyor. Emprime jakarlar ve ajurlar var. Tıpkı freskolar gibi. Madam Vionnet kıyafetlerinden etkilenen kesimler söz konusu ve marküteri dokusu desenlerde kullanılmakta. Ajur ve tığ yakalarda mevcut Ton-sür-ton iplikler kullanılmakta. Lazer kesimler var. Max Mara ve Marni üzeri kolye işlenmiş gibi bluzları, bluz sade kolye gösterişli olmak koşuluyla hazırlanmış. Alberto Ferretti nin büyük tüylerden kolyeleri var.  Zara günlük kıyafetlerde ve işlemlerde kullanmış. Ayrıca payetli yelekler ceketler bronz ve altın renklerde işlenmiş ve aralarına inciler konulmuş. Louis Vuitton ceketlerinde, McQueen strech eteklerinde bu tarz kompozisyonlar kullanmış. Aynı zamanda tül pantolonların üzerinde viscos, emprime büyük işlemeli tunikler var. Sedef marküteri gibi işlemeler de kullanılıyor.
AKSESUARLAR:  Antic Greek ve Bahause etkisiyle Osmanlı etkisi görünmekte. Yeşim taşı ve tahta renkleri kare şekilli desenler söz konusu. Kapalı Çarşı tarzında deriler kullanılmış. (Jean Paul Gaultier)in çalıştığı gibi özellikle işlemeli çantalar söz konusu.(Marküteri desenler) Derilerde metalik efektler kullanılmakta.
ERKEK: Çok şık, kruvaze, çift düğmeli blazer ceketler moda. Bilekte biten pantolonlar kullanılmakta. Nervürlü yakasız pilili gömlekler. Erkekte ton-sür-ton trikolar, işlemelerle süslenmiş çok şık parlak safari takımlar. 99-2000lerdeki Martin Sitbonun tarzında çalışılmış. Reglân kollu naylon montlar Nike tarafından çalışılmış. Marküteri baskılar var. Dijital basılmış desenlerin üstünde eskitilmiş silik altın efektler var.
ERKEK DENİM: Black, blue black, koyu Jeanlar. Strech ve parlak pantolonlar var. Pantolonlarda metalik üst dikişler, ceplerde işlemeler var. Süslü metalik etiketler var. Aynı zamanda indigo renkleri var.
KADIN DENİM: Dior un hazırladığı şampanya rengi Jeanlar jarse kadar ince, vücuda oturmuş tarzda çalışılmış. Ayrıca Jeanda gül ağacı renkleri hâkim. Denimlerin üzerinde pahalı danteller adapte edilmiş. Ucuz modeller için aynı görüntüde baskılar var. D&C yapmış. Ajurlu kumaş tarzında denimler var. Ajurların desenleri geometrik Yeni Caminin iç duvarlarındaki desenler gibi. Balenciaganın parlak ve secondskin (ikinci cilt) pantolonları bu tarzda.
MAKYAJ: Kadınsı, zarif, yumuşak gölgeli, krem görüntüsünde makyaj Tırnaklar yeşim taşı gibi. Mozaik desenli altın renkli bronz rimeller. Minyatür havasında baharat renkleri ve doğu makyajındaki ton-sür-ton.
SAÇLAR: 1940 ların saçları gibi uzun ya da topuz.

♥ ♥ ♥ ERDİ DİKİLİTAŞ ♥ ♥ ♥
[/size]
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 2011 Ilkbahar & Yaz
« Posted on: Nisan 25, 2024, 10:37:04 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 2011 Ilkbahar & Yaz e-book, 2011 Ilkbahar & Yaz programı, 2011 Ilkbahar & Yaz oyunları, 2011 Ilkbahar & Yaz e-kitap, 2011 Ilkbahar & Yaz download, 2011 Ilkbahar & Yaz hikayeleri, 2011 Ilkbahar & Yaz resimleri, 2011 Ilkbahar & Yaz haberleri, 2011 Ilkbahar & Yaz yükle, 2011 Ilkbahar & Yaz videosu, 2011 Ilkbahar & Yaz şarkı sözleri, 2011 Ilkbahar & Yaz msn, 2011 Ilkbahar & Yaz hileleri, 2011 Ilkbahar & Yaz scripti, 2011 Ilkbahar & Yaz filmi, 2011 Ilkbahar & Yaz ödevleri, 2011 Ilkbahar & Yaz yemek tarifleri, 2011 Ilkbahar & Yaz driverları, 2011 Ilkbahar & Yaz smf, 2011 Ilkbahar & Yaz gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular