0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu  (Okunma Sayısı: 897 Kere Okundu.)
« : Mayıs 12, 2010, 11:10:59 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220




Ev sahibi Güney Afrika’ya nam-ı diğer ‘Bafana Bafana’lar özlem duydukları Dünya Kupası’na ev sahipliği yapıyorlar. Afrika’da heyecan ve umut bir arada yaşanıyor. Güney Afrika’ya yıllarca FIFA tarafından resmi turnuvalara katılma yasağı getirilmişti. 1961 ila 1992 yılları arasında cezalı olan ev sahibi ülke hiçbir turnuvaya katılamamıştı. Bu cezanın sebebi ise ırkçılıktı. CAF (Afrika Futbol Konfederasyon)’ın ilk kurulduğu yıl olan 1956 yılında Güney Afrikalı temsilci Afrika Kupasına katılacak takımların ya sırf siyahî oyuncularla ya da sırf beyaz oyuncularla katılması gerektiğini söyledi bundan sonra gelişen olaylar sebebiyleGüney Afrika önce CAF’tan ihraç edildi sonra FIFA üyeliği askıya alındı. 1976 yılında ise ırkçı rejimin yönetime gelmesiyle ülke FIFA’dan resmen ihraç edildi. 1992 yılında rejim değişimiyle tekrar FIFA üyeliğini geri kazanan ‘Bafana Bafana’lar uzun süredir dünya sahnesinde bekleneni veremiyordu.

Kadrosunda yıldız sayısı fazla olmayan Güney Afrika’nın en büyük 3 kozu tabii ki McCarthy, Pienaar ve kaptan Mokoena. Takımın yıldızı Pienaar Everton’da olağanüstü performans sergiliyor ama bu takımını tek başına sırtlamaya yetecek mi? Bu sorunun cevabını kupa başlayınca göreceğiz. Yurtdışında oynayan oyuncu sayısı çok fazla olmayan Güney Afrika aslında gruptan çıkmak için fazla umut taşımıyor. Son maçlarda kadroya çağırılmayan Nomvethe ve Buckley’nin bu turnuvada teknik patron Parreira tarafında yeniden kadroya çağırılıp çağırılmayacağı merak konusu.

Grupta Meksika ve Uruguay ile 2.lik için yarışacak olan Güney Afrika’nın gruptan çıkma şansının az olduğunu düşünüyorum. Özellikle Uruguay’ın performansının son yıllarda üst düzeye çıktığını göz önünde bulundurursak ev sahibinin Fransa veya Uruguay’ı geride bırakabileceğini düşünemiyorum. Ama her zaman özellikle Dünya Kupası tarihine bakıldığında ev sahiplerinin ‘bir şekilde’ üst tura çıktığını görmekteyiz. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak insan acaba mı diyor. Yine de Güney Afrika’nın grupta sonuncu olacağını düşünüyorum.

Teknik direktör faktörü ‘Bafana Bafana’lar için büyük şans. Brezilyalı süper hoca Carlos Alberto Parreira. Sistemi ve oyunu okuyuşu ile ön plana çıkan Brezilyalı teknik adamın en büyük özelliği ise Güney Afrika’ya gelene kadar 9 kez Milli Takım çalıştırmasıdır. 2007-2008 yılında da Güney Afrika’nın başında olan Parreira Afrika Kupası’nda başarısız olmuştu. Ama bu sefer dünya vitrinine çıkacak olan Parreira belki de büyük takımlar için sürprizler hazırlıyor olabilir. Bundan önce 2 kere bu kupaya katılan Güney Afrika 2sinde de gruptan çıkma başarısı gösteremezken sadece 1 galibiyet alabildiler. Tarihlerindeki tek büyük başarıları ise 1996 yılında aldıkları ‘Africa Cup of Nations’ yani Afrika Kupasıdır.

23 kişilik Tahmini Kadro:

Kaleci: Fernandez, Josephs, Keet

Defans: Mokoena, Booth, Gaxa, Masilela,Thwala,Fransman, Khumalo

Orta Saha: Pienaar, Mhlongo, Sibaya, Modise, Tshabalala, Heerden, Dikgacoi, Buckley, Erasmus

Forvet: McCarthy, Parker, Mphele, Nomvethe

Güney Afrika Milli Takımı - Güney Afrika 2010 Milli Takımı - Güney Afrika Milli Takım Kadrosu - Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu - Güney Afrika Milli Takımında Kimler Var - 2010 Güney Afrika maçları - Güney Afrika Grup Maçları Ne Zaman
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2010, 11:11:17 ÖS Gönderen : By.TuRuT »

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu
« Posted on: Nisan 26, 2024, 01:29:26 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu e-book, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu programı, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu oyunları, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu e-kitap, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu download, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu hikayeleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu resimleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu haberleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu yükle, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu videosu, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu şarkı sözleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu msn, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu hileleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu scripti, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu filmi, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu ödevleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu yemek tarifleri, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu driverları, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu smf, 2010 Güney Afrika Dünya Kupası Kadrosu gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular