0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı  (Okunma Sayısı: 1069 Kere Okundu.)
« : Haziran 17, 2010, 03:44:29 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48 228
Karizma = 65220



2010 Dünya Kupası'nda gruplardaki ilk maçlar tamamlandı.

Gruplardaki ilk maçlar tamamlandı. En göz dolduran takım Almanya olurken, son şampiyon İtalya'nın hazır olmadığı görüldü... İngiltere, 1950'deki maçın rövanşında ABD'yi yine yenemedi. İsviçre'nin ise İspanya'yı 1-0 yenmesi sürpriz olarak görüldü...



A GRUBU

A Grubu'nun en büyük favorisi olarak gösterilen Fransa, takıma ve oyun düzenine ilişkin eleştirileri haklı çıkarttığı maçta Uruguay ile 0-0 berabere kaldı. 2006'daki hatalarından ders çıkarttığı iddiasıyla Güney Afrika'ya gelen Fransa, son 10 dakikayı 10 kişi tamamlayan rakibine gol atma becerisini gösteremedi.

Grubun diğer maçında, Meksika ile Güney Afrika karşılaştı. Her iki takımın da gol pozisyonu bulduğu maçta Güney Afrika, 55'inci dakikada Tshabalala'nın mükemmel golüyle 1-0 öne geçti. Meksika, beraberliği sağlayan golü 79'uncu dakikada Marquez ile buldu ve maç 1-1 berabere bitti.

A Grubu'nda ilk maçlarda elde edilen sonuçlar, güç dengesinin eşit olduğuna işaret etti ve Fransa'nın ilk ikiye girememesinin veya Güney Afrika'nın gruptan birinci çıkmasının sürpriz olarak görülmemesi gerektiğini gösterdi.




B GRUBU

Hem grubun hem de turnuvanın en büyük adayları arasında gösterilen Arjantin, ilk maçında karşılaştığı Nijerya'yı zor da olsa 1-0 yenmeyi başardı. Maça oldukça hızlı başlayan Arjantin, 6'ncı dakikada Gabrier Heinze ile golü buldu. Bu dakikadan sonra oyunda eski temposunu yakalayamayan Arjantin, yine de birçok gol pozisyonuna girdi. Ancak Nijerya kalesini koruyan Vincent Enyeama mükemmel performansıyla farkın açılmasını engelledi.

Nijerya, hızlı futboluyla göz doldururken rakip kalede yakaladığı gollük pozisyonlardan faydalanamadı ve maç 1-0 Arjantin'in üstünlüğüyle sona erdi.

Grubun diğer maçında Güney Kore ile Yunanistan karşı karşıya geldi. Dünya kupaları geçmişinde şu ana kadar galibiyeti ve hatta puanı bulunmayan, bunun da ötesinde gol atma becerisini gösteremeyen Yunanistan, bu maçta da şeytanın bacağını kıramadı ve Asya temsilcisine 2-0 yenilerek sahadan yenik ayrıldı.

Güney Kore, daha organize göründüğü maçta ilk golü, 7'nci dakikada Lee Jung-soo ile buldu. Farkı ikiye çıkartan gol ise 52'nci dakikada Park Ji-sung'dan geldi.

İlk maçlar sonucunda, otoriteler yıldızlar kadrosuna sahip Arjantin'in bu gruptan rahat çıkacağına inanırken ilk maçında fazla ışık vermeyen Yunanistan'ın Dünya Kupası'nda işi zor gibi görünüyor. Gruptaki sıralamayı belirleyecek maç ise Güney Kore ile Nijerya arasında oynanacak.




C GRUBU

İngiltere, kendisi için oldukça avantajlı görünen bu gruptaki ilk maçında ABD ile karşılaştı. 1950'deki Dünya Kupası'nda 1-0 kaybettiği maçın rövanşına çıkan İngiltere, mücadeleden yılmayan rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyemedi ve kendisini turnuvanın favorileri arasında gösterenlerin umudunu azalttı.

Maçın henüz 4'üncü dakikasında kaptan Steven Gerrard'ın golüyle öne geçen İngiltere, rahat bir galibiyet alacağını düşünenleri, takım oyunundaki eksiklikler ve bireysel hatalarla yanılttı.

Maça konsantre olmakta zorlanan İngiltere, 40'ıncı dakikada kalesinde gördüğü golle adeta şok yaşadı. Bu golde Clint Dempsey'nin ceza sahasının dışından vurduğu topu, üzerine sert gelmemesine rağmen tutamayan kaleci Robert Green, İngiltere'nin en zayıf halkasının kalecisi olduğuna ilişkin eleştirileri doğru çıkarttı ve takımını 2 puandan eden isim oldu.

Bu sonuçla İngiltere Milli Takımının Teknik Direktörü Fabio Capello, dünya kupalarındaki ilk sınavında başarılı bir grafik çizemedi.

Grubun diğer maçında Slovenya ile Cezayir karşı karşıya geldi. Grupta daha çok ikincilik için mücadele edecekleri düşünülen iki takım arasındaki maç, gol sayısı bakımından, diğer gruplardaki birçok maç gibi kısır geçti.

Slovenya, rakip takımdan Abdülkadir Ghezzal'ın 73'üncü dakikada ikinci sarı kartı görerek atılmasının ardından, 79'uncu dakikada bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve 3 puanla grupta liderlik koltuğuna oturdu. 2002'deki turnuvaya 3 yenilgiyle veda eden Slovenya, bu sonuçla dünya kupalarındaki ilk galibiyetini de almış oldu.

İngiltere, ilk maçında pek göz dolduramamış olsa da halen grubun favorisi. ABD ile Slovenya arasında oynanacak maç, grubun ikincisini belirleyecek gibi görünüyor.




D GRUBU

Grubun favorisi Almanya, Avustralya maçında elde ettiği sonuçla sadece grubun değil, turnuvanın da favorisi olduğunu kanıtladı. Kaptan Michael Ballack'ın yokluğunda Avustralya karşısına çıkan Almanya, hem aldığı sonuç hem de oynadığı futbolla gruplardaki ilk maçların ardından en çok göz dolduran takım oldu.

Almanya formasını giyen Mesut Özil'in performansıyla dikkati çektiği maçta gol perdesini açan isim, 8'inci dakikada Lukas Podolski oldu. Takımın diğer gollerini 26'ncı dakikada Miroslav Klose, 68'inci dakikada Thomas Müller, 707inci dakikada Cacau attı. Avustralya'da Tim Cahill, 56'ncı dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Gruptaki diğer maçta ise Gana ile Sırbistan karşılaştı. Turnuvada sürpriz yapabilecek ekipler arasında gösterilen ve iyi bir kadrosu bulunan Sırbistan, bu maçta beklentileri karşılayamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Maçın tek golünü, 84'üncü dakikada penaltıdan Asamoah Gyan attı.

Aldığı bu mağlubiyet Sırbistan'ın tur olasılığını zora soktu. Almanya, grup birincisi olacak güce sahip olduğunu gösterirken Gana da hafife alınmayacak bir ekip olduğunu kanıtladı. Sakatlıklarla boğuşan Avustralya'nın, yıldız oyuncusu Cahill'in de gelecek maçta oynayamayacak olması nedeniyle işi mucizelere kaldı.




E GRUBU

Hollanda, Danimarka'ya karşı oynadığı ilk maçında futboluyla keyif veren yegane takımlar arasında yer aldı. Turnuvaya oldukça iyi hazırlandığı gözlenen Hollanda, kendi oyununun yanısıra, rakip takımın sadece savunmayı düşünmesi ve hücumda etkili olamamasının neticesinde hemen hemen maçın tamamını kontrolü altında geçirdi. Hollanda, 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçta gol perdesini, Christian Poulsen'in 46'ncı dakikada kendi kalesine attığı golle açtı. Farkı ikiye çıkartan gol ise 85'inci dakikada Dirk Kuyt'un ayağından geldi. Bu sonuçla Hollanda, 1938 yılından bu yana dünya kupalarında yaptığı ilk maçlarda yenilgi yüzü görmeme geleneğini devam ettirmiş oldu.

Grubun diğer maçında, Japonya, Kamerun'u 39'uncu dakikada Keisuke Honda'nın attığı golle 1-0 yendi. Samuel Eto'o'lu Kamerun, bu maçta beklentileri karşılayamadı ve dağınık bir futbol sergilediği karşılaşmanın sonunda turnuvaya, dünya kupaları tarihinde ilk kez yenilgiyle başlamış oldu.

Hollanda, oynadığı futbolla gruptan rahat bir şekilde çıkabileceğinin işaretini verdi. Dinç görünmeye çalışan ancak oyun bakımından ümit vermeyen Danimarka, Kamerun ile Japonya karşısında da savunmaya ağırlık verirse rakiplerinin şansını artırmış olur.




F GRUBU

Son Şampiyon İtalya, oynadığı futbolla hem taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı hem de futbolseverleri sıkıntılı bir 90 dakikaya mahkum etti.

İlk maçında Paraguay karşısına çıkan İtalya, yenilgiyle yüz yüze geldiği maçta 39'uncu dakikada Antolin Alcaraz'ın attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. İtalya'ya beraberliği sağlayan golü ise 63'üncü dakikada Daniele De Rossi attı.

Grubun diğer maçı Slovakya ile Yeni Zelanda arasında oynandı. İtalya ile Paraguay'a nazaran daha az şans tanınan Slovakya ile Yeni Zelanda arasındaki maç, aksine çok daha zevkli bir mücadeleye sahne oldu. Her iki takımın da gol kovaladığı maç 1-1 sona erdi. Robert Vittek'in 50'nci dakikada attığı golle 1-0 yenik duruma düşen Yeni Zelanda, 90 3'üncü dakikada Winston Reid'in golüyle sevindi ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Ankaragücü'nde forma giyen Vittek, sahada 84 dakika kalırken yerini Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch'a bıraktı. Beşiktaş forması giyen Holosko da oyuna 80. dakikada dahil oldu.

İlk maçların ardından, en büyük favori olarak kabul edilen İtalya'nın işinin çok da kolay olmadığı ortaya çıktı. Herşeye rağmen İtalya'nın birinci olarak görülebileceği bu grupta ikinciyi Paraguay-Slovakya maçı tayin edecek.




G GRUBU

İspanya ile birlikte en büyük favori olan Brezilya, gruptaki ilk maçında Kuzey Kore karşısında çok zor anlar yaşadı. Dunga'nın savunmayı düşünerek geleneklerin dışına çıkarttığı Brezilya takımı, FIFA sıralamasına göre turnuvaya katılan en zayıf takım olan Kuzey Kore'yi, 4-5 fark olacağı düşünülürken sadece 2-1 yenebildi. İlk yarıda gol pozisyonuna girmekte zorlanan Brezilya, 0-0 başlayan ikinci 45 dakikada az da olsa kıpırdandı ve 55'inci dakikada Maicon, 72'nci dakikada da Elano'nun attığı gollerle 2-0 öne geçti. 89'uncu dakikada Ji Yun-nam ile farkı bire indiren Kuzey Kore, beraberlik şansını da yakaladı ancak bunda başarılı olamadı. Maçta, kısıtlı imkanları bulunan kapalı kutu Kuzey Kore takdir toplayan taraf oldu.

Brezilya'nın ardından grubun favorisi olan Portekiz ise dişli rakibi Fildişi Sahili ile 0-0 berabere kaldı. Karşılıklı ataklarla geçen maç, her iki ekibin de gruptan çıkmak konusunda şansı bulunduğunu gösterdi.

Grubun favorisi Brezilya, Kuzey Kore karşısında istediği oyunu oynayamadı. Savunmayı düşünen Brezilya'nın aynı oyunu Portekiz ve Fildişi Sahili karşısında da sürdürmesi halinde işi zor görünüyor. Grupta oynanacak diğer tüm maçların çok büyük önemi bulunuyor. Kuzey Kore'nin diğer maçlarda göstereceği performans, diğer takımların aynı puana sahip olabileceği düşünüldüğünde ikinci sırayı alacak takımın belirlenmesinde büyük bir etken olacak.




H GRUBU

Grubun ve turnuvanın en büyük favorilerinden İspanya, İsviçre karşısında elinden geleni yapmasına rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Oyunu, maçın başından itibaren kontrolü altında tutan ve rakibi kendi sahasına hapseden İspanya, oldukça şanslı bir gününde olan İsviçre'ye gol atmayı başaramadı ve kontraataklarla fırsat kovalayan rakibine 1-0 yenildi. Maçın tek golünü 52'nci dakikada Gelson Fernandes kattı.

Grubun diğer maçında Şili, Honduras'ı 1-0 yendi. Maçın genelinde kontrolü elinde tutan ve daha çok gol pozisyonuna giren Şili, oynadığı futbolla beğeni kazandı ve İspanya'nın favori gösterildiği grupta rakiplerine gözdağı verdi.

Gruptaki ilk maçların ardından İsviçre ve Şili avantajlı duruma geçti. İsviçre, rakiplerinin İspanya'ya puan kaybedecekleri düşünülürse bugün altın değerinde 3 puan kazandı. Şili karşısında fazla varlık gösteremeyen Honduras'ın diğer rakiplerini yenmesi oldukça zor. İspanya, Şili ve İsviçre'nin zorlu bir ilk iki mücadelesi vereceği grupta belirleyici maç, Şili-İsviçre müsabakası olacak.



İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı
« Posted on: Nisan 20, 2024, 01:14:43 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı e-book, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı programı, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı oyunları, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı e-kitap, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı download, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı hikayeleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı resimleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı haberleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı yükle, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı videosu, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı şarkı sözleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı msn, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı hileleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı scripti, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı filmi, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı ödevleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı yemek tarifleri, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı driverları, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı smf, 2010 Dünya Kupası'nda Gruplardaki Ilk Maçlar Tamamlandı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular