0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar  (Okunma Sayısı: 674 Kere Okundu.)
« : Haziran 20, 2011, 10:46:09 ÖS »
Avatar Yok

janshue
*
Üye No : 153
Yaş : 34
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 37
Mesaj Sayısı : 1 341
Karizma = 132


3-  JOY PRETENDERS (Eğlence Tutkunluğu)
Optimism (iyimserlik)
Musical
Comedies Musicals
60’ s retro
The Umbrellas of Cherbourg (1964)  Şerburg Şemsiyeleri ( Catherine Deneuve)
Kitsch kartpostallar
RENKLER
Vitamin tonları domates kırmızısı, kivi yeşili, mandalina turuncusu, limon sarısı, mavi, saks mavi gibi, siyah, beyaz, kiraz rengi, savage mavi, mint yeşili, portakal rengi, greyfurt rengi, kahverengi, optik beyaz.
KADIN
60’ lı yılların şık “First Lady” tarzı Catherine Deneuve, Jacklin Kennedy, Audrey Hepburn, Saint Tropez çizgisinde zarif kadınsı bir tarz.
KUMAŞLAR
Grafik jakarlar, naylon, tafta, teknik kumaşlar, mini baskılar, “Fırst Lady “tarzında, kokteyl ya da parti tarzında, bir burjuva şıklığı. Zara, H&M, Top Shop gibi markalarda “Lolita” tarzı var. Bu tarzda taytları da görüyoruz.
DENİM KADIN
Renkli denimler lego tarzı patchwork denimler. Lycra denimden capriler  blue jean pantolonlarda degrade geçişler ve ağartılmış denimlerde püskürtme desenler var. Tulumlar, fiyonklar, küçük kabanlar viscos denim karışımı parlak blue Jeanlar. Marc Jacobs’ un çalıştığı ya çok dar ya da duble paça renkli denimler. Domates kırmızısı çivit mavi, sarı, mint yeşili.
DESENLER
1960- 1965 yılları arasını duvar kâğıdı desenlerde ön planda. Emprime grafik desenler jarse kumaş üzerinde işlemeler fiyonklar ön planda. Giysiler genelde tek renk ikinci renk süslemeden verilmiş. Beyaz,  pembe ya da beyaz, sarı çizgiler çok moda payetler çizgi oluşturacak şekilde dikiliyor. Ağartılmış blue jeanlerde de bu tarz çizgiler söz konusu. Marc Jacobs şort ve ceketlerde bu havayı kullanmış. Gucci ve Versace’de kartpostal baskılı desenler kullanmış. Chanel kalın motifler büyük motifler kullanmış. 60’ ların retro baskıları. Murokomi topları özellikle yumuşak kumaşlar (buzi, naylon, jarse gibi kumaşların üzerine basılmış) Bu trendin akşamında Gucci, Murokomi’ nin pop tarzı renkleri 60’ lı yılların büyük gösterişli aksesuarlarıyla birleştirilmiş. Pierre Cardin’ de 60’ lı yılların aksesuarlarını tek renk olarak çalışmış.
ERKEK
Mondrain’in tablolarından etkilenilerek yapılan patchwork etkiler bermuda ceket takımlar aynı renkte çalışılmış içine başka renkten gömlek verilmiş. Ya ayakkabılar mavi yada kırmızı ya da çoraplar bu renkte. Genç tarz hakim.. Özellikle Marc Jacobs bir beden daha ufak gösterecek kalıplar hazırlamış. İşe giderken tatil gibi giyinmek… Miami  plaj havası hakim, Kate Moss’un erkek versiyonu.
ERKEK BASKILAR
Nokta grafik desenler 60’ lı yılların pop desenleri özellikle Lacoste gömlekler ve polo elbiselere uygulanmış. T-shirt siyahsa şort renkli, şortun renginden t-shirtin yakası yapılmış.
DENİM ERKEK
90’ lı yılların LCW erkeği tarzında blazerler, renkli jaenslerden spor ayakkabılar, clean jeanler, domates kırmızısı, küresel yeşil mavi ve mandalina turuncusu

MAKYAJ
1-   Haleli göz makyajı sarı pembe geçişler
2-   Sarı rujlar köpük havasında Marc Jacobs. Meyve suyu içmişsin dudaklarında kalmış gibi turunçgil ve vitamin tonları gibi 80’ li yılların saçları tokaları 60’ lı yılların postişlerinden “Diva”  havası… Tom Ford’ un reklamlarda moda ettiği sarı ojeler moda. Retro çıkartmalar oje yerine kullanılmakta.
4- ISLES OF BEYOND: ( Ötelerin Adaları)
Gizemli bir ada yolculuğu. Gökle deniz arasına sıkışmış bir cennet. Etnik bir seyahat. Bermuda şeytan üçgeninin arasına sıkışmış bir doğa harikası.
RENKLER
Okyanus renkleri, cangıl renkleri(“Home” filmindeki gibi) türkuaz, taba kahve ve kıymetli tahta renkleri, papağan renkleri, sarı, turuncu, mor, kakao renkleri.
KADIN
Max Mara’nın yoğun kullandığı gibi rami, ananas, bambu, pamuk ve keten lifiyle yapılmış rölyef etkili kumaşlar. Kök boyalarla boyanmış gibi. Mercan, turkuaz, kocaman kolye ve aksesuarlar var. Yumuşak drapeli modeller tencel, visconlar hafif militarist görüntüde. Jarse elbiselerde militarist cepler. Konik üniforma kesimler. Soft explorer tıpkı Angeline Jolly tarzı doğayı koruyan maceracı UNICEF kadını. Çiçek baskıları var. Doğal yeşil tonları, toprak renkleri ve bejle birlikte kullanılmış. Tye-Dye(batik) yıkamalar var. Özellikle Alberta Feretti’ nin yıkamalarında bataklık ve çevresinin renk geçişleri var. Ağaç kabukları bitkiler özellikle triko tasarımında ön planda. Amerikan “Vogue” dergisinin lanse ettiği balık ağı tarz trikolar viskozdan yapılmış ve ipek fileler inci, tüy, tahta ve deniz kabuklarıyla işlenmiş. Doğal elyaftan sofistike trikolar inci, ağaç boncuk ve payetle işlenmiş. Rafya hasır işlemeler, triko yakalarına işlenmiş. Makrame süslemeler var. ‘ Doğal olan güzeldir’ sloganıyla ortaya çıkan Balmain defilesinde değişik kamuflaj desenleri çalışmış. Düğmeler ve kapamalar artistik formlarda. Kamuflaj desenleri piton, leopar ve yaprak görüntüsü desenlerden kamuflaj yapılmış.
GECE ELBİSELERİ:
Pareo tarzı Hawai yerlileri gibi çok düğümlü elbiseler Endonazya,  Java, Afrika baskıları Kenzo’nun koleksiyonundaki gibi militer havalı ipek, tafta kumaşlara baskı yöntemiyle çalışılmış. Palmiye ve tropik çiçekler yine baskılarda çalışılmış.
JUNİOR GENÇ:
1940’ ların Hawai, Vintage ve pin-up’ lar ve Love me Tender filmindeki gibi giyim tarzı retro renklerle yapılmış bir genç koleksiyon.
AKSESUARLAR:
Kıymetli rustik ketenler, hasırlar, kuş tüyleri, retro tarzda işlenmiş. Deniz filesi gibi mavi, yeşil, ayakkabı ve çantalar ön planda. Saçlarda aksesuarlar ve büyük kolyeler görülmekte.
ERKEK:
Safari ceketler beli büzgülü pantolonlar, bej tahta tonları, yeşil ve mavi karışımı renkler, modern serüvenci havası, çok cepli yelekler, askeri gömlekler, bitki desenlerinden yapılan sofistike baskılar, polyester karışımı ketenler…  Dolce& Gabana ve Disquere tarzı çalışılmış. Yine “Hawaii” ve retro havası baskılı trikolar ve 1940’ ların vintage renkleriyle hazırlanmış keten ceketler çıplak tene giyiliyor. Ayrıca “Maori” yerlilerinin ahşap kauçuk desenleri de görülmekte.
DENİM ERKEK:
Mavi tonları, indigo mavi, gri mavi, Jeanlar ufak deniz kabukları altın işlemelerle süslenmiş. Uğur boncukları yine giysilerde ve aksesuarlarda kullanılmakta. Dries Van Notten tarzı kirlenmiş denizde yıkanmış Jeanlar, mavi dövme tarzı baskılarla süslenmiş.
KADIN DENİM:
Jeanlar yeşermiş gibi dokusu farklı Vintage etekler 1940’ ların tarzında havuç kesimli ağı düşük pantolonlar, tropik baskılı denimler, kolsuz yelekler var. Baskılı kurdeleler, “Salt Jean” denilen deniz tuzuyla ağartılmış gibi büzgülü denimler.
MAKYAJ:
1-Egzotik çiçekli saçlar gözler hafif yeşil gölgeli eyeliner ile gölgelenmiş koko renkler.
2-Saçlar yabani rasta havasında karışık krep tarzında taranmış. Gizemli ve yabani bir görüntüde… Yeşil ve pembe tonlarında makyajlar.
3-   “Pearl Harbour”  filimine benzeyen saç ve makyaj görüntüleri.
4-   “Pin-up” tarzı ve “Leonardo Di Caprio” oynadığı Beach filmindeki makyaj ve görüntüler.
                                                                         
                                                                           Hazırlayan
                                                           Öğr. Gör. Piraye Yüksel DEMİRCAN

♥ ♥ ♥ ERDİ DİKİLİTAŞ ♥ ♥ ♥
[/size]
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar
« Posted on: Nisan 26, 2024, 01:09:10 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar e-book, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar programı, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar oyunları, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar e-kitap, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar download, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar hikayeleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar resimleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar haberleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar yükle, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar videosu, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar şarkı sözleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar msn, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar hileleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar scripti, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar filmi, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar ödevleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar yemek tarifleri, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar driverları, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar smf, 2010 / 2011 Trendlerinden Yorumlamalar gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular